Welkom
Voor wie is 2voud
Activiteiten Leiden
Kalender Leiden
Reserveren
Inschrijven Leiden
Activiteitenverslagen
Samenwerking bedrijven
Contact
Kookworkshop 29-01-05

ImageZaterdag 29 januari werd de aftrap gegeven: de eerste gezamenlijke activiteit georganiseerd door 2Voud! Een groep van zo’n 15 singles verzamelde zich in het afgehuurde restaurant Bé & El in Zoeterwoude-Rijndijk voor een kookworkshop onder leiding van kok Ron Belt.

Organisatoren Lenny en Rob hielden een oogje in het zeil terwijl Ron uitlegde wat de bedoeling was.

Een stap-voor-stap-handleiding moest ervoor zorgen dat zelfs de meest ongeoefende keukenprins(es) weinig fout kon doen – wat ondergetekende uiteraard wél presteerde.

De groep deelde zich op verzoek van Ron op in drieën, voor elke gang van het menu stelden een paar mensen zich beschikbaar. Op het menu stond zalm met tomatensalsa, ossenhaas met paddestoelensaus en crème brulée. We konden bijna allemaal gelijk aan de slag, want elk gerecht vroeg de nodige voorbereiding. In de keuken was de weg vrij voor uitgebreider kennismaken, lekker kletsen met elkaar, en af en toe een drankje halen. En o ja, tussen de bedrijven door weer even concentreren op de gerechten. Kok Ron werkte nog het hardst…

Eenmaal aan tafel volgde de ultieme smaaktest: zou het allemaal gelukt zijn…? Wat sommigen van tevoren niet hadden verwacht bij de gedachte zelf een drie-gangen-diner te gaan maken: alles zag er prachtig uit en smaakte heerlijk!

We hebben nog een hele tijd nagetafeld en ons prima vermaakt; zo tegen middernacht gingen de laatsten weer naar huis.

Of er die avond vonken tussen deelnemers zijn overgesprongen, is mij niet bekend, maar er zijn in ieder geval telefoonnummers uitgewisseld…
Wordt vervolgd?

Irene