Welkom
Voor wie is 2voud
Activiteiten Leiden
Kalender Leiden
Reserveren
Inschrijven Leiden
Activiteitenverslagen
Samenwerking bedrijven
Contact
Lachmeditatie 26-03-05

ImageOp Zaterdag middag 26 Maart verzamelden wij ons bij de DeVoDo (denken, voelen,doen) praktijk in Voorschoten voor de lachmeditatie. De deelnemers druppelden één voor één binnen en onder het genot van een kopje thee volgde de eerste kennismaking met elkaar.Toen het groepje compleet was (9 man/vrouw) verlieten Rob en Lenny van 2voud het “toneel” en begonnen wij aan de meditatie.

Onder de bezielende leiding van Berry van Axel begonnen wij met enkele ontspanningsoefeningen, waarin het bewust worden van jezelf centraal stond.
Daarna werd uitgelegd hoe je vanuit jezelf kunt lachen, dus zonder aanleiding, vanuit je buik. Om ons te begeleiden werd een cassettebandje opgezet met lachende mensen.

Daarna was de beurt aan onszelf. Toch wat onwennig werden er serieuze pogingen gedaan, echter dat bleek nog niet mee te vallen.
Tijdens de pauze konden we even een korte evaluatie houden en toen gingen we opnieuw “de strijd” met onze lachspieren aan.
Deze keer lagen we op matrasjes op de grond en volgde hetzelfde ritueel als voor de pauze. Het lachen vanuit jezelf ging deze keer beter, misschien omdat het nu iets minder vreemd was en mede doordat het begeleidende cassettebandje achterwege was gelaten.

Na afloop zijn we met een gedeelte van het groepje nog even gezellig wat gaan drinken en hebben we, in het gezelschap van Rob en Lenny, nagepraat over hetgeen we beleefd hadden en wie en wat we verder waren.
De lachmeditatie is iets wat uit je zelf komt, je krijgt geen kant en klaar vermaak voorgeschoteld, je lacht als jij het wilt, als je open voor jezelf staat.
Al met al een geslaagde middag.

Agnes