Welkom
Voor wie is 2voud
Activiteiten Leiden
Kalender Leiden
Reserveren
Inschrijven Leiden
Activiteitenverslagen
Samenwerking bedrijven
Contact
Kitevliegeren 17-09-2005

Image"Zaterdag 17 september stapte ik in Scheveningen uit de tram bij halte Circustheater en na een lekker wandelingetje langs de boulevard ontmoette ik de mensen van 2voud bij strandtent Brunotti. Na even te hebben gewacht op mensen die hun auto moesten parkeren, kregen we een uitleg over de veiligheidsregels van Jan, de baas van 'De Vliegenier' (het bedrijf dat kitevlieger-workshops geeft). Hierna een laatste kans om te drinken en/of te plassen en toen gingen we het strand op.


Eerst liet Jan een vlieger op en mochten we onder begeleiding even voelen hoe zoiets in zijn werk gaat, vliegeren. Hierna mocht je naar Robin, zijn assistent, die in de tussentijd ook een vlieger had opgelaten.

Zelf heb ik eerst een tijdje alles bekeken; ik ben een kat-uit-de-boom-kijker. Toen ik dacht het wel aan te kunnen, nam ik de handvatten over van een 2voud'er en wou aan de slag gaan, maar zo gemakkelijk ging dat niet. Na een aantal rare capriolen stortte de vlieger omlaag, het zand in. De lijnen zaten flink in de war en Robin moest komen om ze te ontwarren. Vol goede moed werkte ik de vlieger weer de lucht in. Toen hij netjes aan de hemel verscheen, maakte hij direct een paar pirouettes en daarna een mooie duikeling naar beneden. Ik trok me een ongeluk aan de linker- en rechterlijn om hem, koste wat kost, in de lucht te houden en verrekte bijna mijn rug. Helaas, het mocht niet baten: vlieger stortte weer naar beneden. Na een schaapachtige grijns en een schouderophalen, riep ik Robin er weer bij. Dit heeft zich zo vaak herhaald dat ik me bedacht dat het wel eens zo zou kunnen zijn dat vliegeren niet mijn sport is.
Ik was een paar keer op mijn kont gegaan, mijn spijkerbroek was nat en het zand zat overal. Beteuterd droop ik af om de andere 2voud'ers eens gade te slaan, want er waren inmiddels zo veel vliegers opgelaten dat bijna iedereen een eigen vlieger tot zijn beschikking had. Bij mijn twee buurvrouwtjes ging het goed. We maakten onderwijl een praatje en genoten van de mooie wolkenluchten. Het was namelijk al wat later en de zon scheen roze en oranje op de wolken.

Ik kreeg de vlieger van mijn buurvrouwtjes in handen toen zij even uitgevliegerd waren en eigenlijk ging dat meteen een stuk beter. Deze vlieger was een maatje kleiner zodat ik meer controle had over hem. Ik begon er zowaar lol in te krijgen. Een poos heb ik geoefend, ik kon hem heen en weer laten wiegen in de lucht en kreeg hem weer omhoog als hij gevaarlijk snel omlaag ging.Ik heb ook nog een tijdje met de wat grotere vlieger gevliegerd, waarmee het eerst niet wilde lukken. Dit ging nu ook lekker.  Toen had ik er genoeg van. Ik heb mijn vlieger naar beneden gehaald en opgerold. Nog even gekletst met wat 2voud'ers en een prachtige zonsondergang bewonderd. Toen was het tijd om naar huis te gaan. Zak patat gescoord op de weg naar de tramhalte. Lekkere frisse zeelucht, lichaamsbeweging en nieuwe kennissen. Was een leuke dag!! Dorien